Teamresa i Chanika

Hejsan! I helgen åkte vi till Chanika för att hälsa på en annan FPCT församling. Chanika ligger i dar es salaam, staden vi bor i, ändå tog det 3 timmar att åka dit! Vi kom iväg lite sent på fredagen för det hade regnat på natten, och regn betyder leriga och hala vägar. Väl framme åkte vi till ett barnhem som en kvinna driver helt själv. Otroligt fina barn och en fantastisk kvinna. På kvällen var vi med på fredagsbönen i kyrkan och fick träffa en del av församlingen. Församlingen var väldigt glad och avslappnad, väldigt välkomnande. 

Efter en natt på ett guest house åkte vi tillbaka till kyrkan för möta några ungdomar. Vi gick sedan hem till människor och bad för sjuka, delade Guds ord och sjöng. Väldigt fint hur folk bara öppnar sina hem för oss! Hoppas vi fick vara en välsignelse även för dem. Sedan gick vi hem till pastorn för att äta lite mat, för att sedan åka upp till ett berg. Berget var väldigt vackert! Det är så grönt nu också när det har börjat regna. På vägen hem från berget åkte vi hem till en av församlingsmedlemmarna, Moses och hans familj. Där fick vi mat och så bad vi för hans son som var sjuk. 
På söndagen åkte vi till gudstjänsten i kyrkan. Rebecka och Henrik predikade, de berättade varsit vittnesbörd och pastorn tyckte det var så bra så att han inte behövde predika något. Efter gudstjänsten skulle vi ha samling med ungdomsgruppen. Den var så stor, typ halva kyrkan, så roligt att se! Såna här samlingar är alltid så speciella här, men det gick till så iallafall att vi gick fram framför alla och pratade lite och så gick några av de fram och pratade lite. En av dem gick fram och sa att han ville veta våra talanger, så då fick vi gå fram en och en och säga vår talang haha. Efter samlingen gick vi in på pastorns kontor och åt mat, och sen var det dags att börja färden hemåt. Det var en väldigt rolig helg så det var lite tråkigt att lämna, hoppas man en dag kan komma tillbaka dit. 

Barnhemmet
Fredagsbönen
Från berget, ser ni vad grönt det är??
Gänget som var på bergsvandringen
Rebecka som predikar i på söndagen
Allmänt | |
Upp