Morogoro

Hejhej! Under påskhelgen hade vi lite ledigt, så vi i teamet tog våra väskor och åkte lite inåt landet till Morogoro. Pastor Mathew hade pratat med en annan FPCT-pastor där (finns en FPCT-pastor i varje stad man kan komma till och hälsa på) som tog emot oss och bjöd hem oss, för att sedan ta med oss till kyrkan och ännu senare vårt guest house. När vi är där informerar pastorn oss om vårt schema som han lagt upp för vår helg. Vilket vi skulle kunnat bli förvånade över då vi hade andra planer, typ upptäcka Morogoro och vandra i bergen osv, men denna kulturen är sådan att man verkligen tar hand om sina gäster. Men vi fick förklarat för dem iallafall att vi gärna ville se Morogoro på fredagen och på lördagen och så kunde vi komma till kyrkan på söndagen. 

På fredagen knatade vi runt i Morogoro och lärde känna staden lite, vi fick även tag i en guide som skulle ta oss upp i bergen på lördagen. 
På lördagen gick vi alltså upp i bergen. Vi började vid 9 tiden och gick nästan konstant till klockan 7, de två sista timmarna var dessutom i ösregn. Men ojjjj vad vackert berget var! Vi knata runt i bland bananplantor och avokadoträd, då då dök det upp små hus. Med tanke på att det är regnperiod var det ganska lerigt ibland, vilket gjorde det hela lite mer utmanande, speciellt på vägen ner. Men vi tog oss ner och sov gott! 
Juste, pastorn från Chanika var i Morogoro samtidigt också! Han bodde på samma guest house som oss, så på söndagen väckte han oss och sa att om 20 min kommer det två stycken och hämtar er för att ta er till kyrkan. Vi hade annars tänkt att ta oss dit själva, men det var bara att snällt gå upp och följa med honom, och det var tur att vi gjorde för vi hade aldrig hittat till kyrkan själva, haha. Kyrkan var en ungdomskyrka, så den var i ett klassrum på ett universitet. Och det märktes verkligen att det var ungdomar, fullt ös var det! Och efter några timmars gudstjänst avslutar vi med en timmas förlovningscermoni. Väldigt roligt att få vara med på, dock var vi ganska trötta efter lördagen. 
Vi avslutade helgen med en tre timmars bussresa hem igen. 


Det står en liten man på bilden som odlar jordgubbar
Som sagt var det lite trixigt att ta sig ner ibland
Förlovning!
Allmänt | | Kommentera |
Upp