Ett trevligt kyrkbesök

Hej! I söndags var vi på besök i pastor Pauls kyrka. Pastor Paul är en vän till våran nationella koordinator pastor Mathew och har önskat i flera månader att vi ska komma dit och besöka och nu i söndags kom vi äntligen dit. Det var en väldigt mysig liten församling och ganska nystartad. De är cirka 6 medlemmar + barn. Deras kyrka är precis byggd det kan tyckas liten och ranglig, då den ser ut som ett plockepinn av brädor och palmblad. Men den funkar utmärkt för det den är till för, att prisa Gud. 

Efter gudstjänsten gick vi till ett litet matställe och åt ris med bönor. Under tiden vi åt började det regna. Efter att väntat ut regnet gick vi på de leriga vägarna för att besöka pastorns hem. Otroligt gullig familj. Efter lite bön gick vi vidare till en kvinna i församlingen, Isabella. Även om vi sa att vi precis ätit så ville hon inte lyssna och dukade fram ändå, lite kokt potatis. Här i Tanzania betyder det väldigt mycket om man äter hemma hos någon. Isabella förresten, vilken förebild! Hon lämnade sin familj för att flytta till Dar Es Salaam och tjäna Gud. Hon håller på att bygga en liten bönestation. Hon har även gåvan att hela och har sett ben växa ut, blinda ögon som fått synen tillbaka med mera. 
När vi skulle lämna Isabella började det regna igen så vi fick vänta lite igen. När det sedan minska gav vi oss av. När vi kommit en bit ökade regnet och vi fick ta skydd under ett tak. Sedan fortsatte vi mot bussen. När man är ute och går när det regnar är det alltid lika spännande om man kommer stå upp efter nästa steg eller om man kommer ligga i leran. 

Inte nog med att dagen var trevlig så fick vi på kvällen syn på ett åskoväder. Vi sprang till grannen för att kunna se det bättre, han har lite bättre utsikt. Det var helt tyst men en bra bit bort var det ett stort moln som det var massa blixtrar i. Blixtrarna verkligen lös upp och den ena var häftigare än den andra. Vi stod där en bra stund och tittade, sjukt fascinerande. 
Verkligen en välsignad dag! 

Kyrkan
Anton predika och Julia fick översätta till swahili
Tappert försök att fota blixtrarna med mobilen, inte toppenresultat, men något
Allmänt | | Kommentera |
Upp