Skolmat

Hej! Jag tänkte berätta lite om skolmaten på skolan som vi har praktik på. Det är ganska annorlunda jämfört med i Sverige, även om det finns likheter också såklart. 


Maten lagas i ett litet skjul på en eld av köksan Agnes (hon i vitt), på bilden får hon hjälp av Veda med att röra om i ugalin då det är ett väldigt tungt jobb. 

Sen lassas maten upp på tallrikar. Då brukar vi vara med att hjälpa till. Och en av lärarna har under dagen räknat eleverna så vi vet hur många tallrikar vi ska lägga upp på, och jag blir lika nervös varje gång att någon ska ha räknat fel någonstans så att någon ska bli utan.

sedan kommer barnen in efter att ha tvättat händerna och hämtar en tallrik. 

Sedan sätter de sig på golvet i klassrummet. Ber en bön i kör, och sedan äter de. De äter utan bestick. När de ätit upp diskar de sin tallrik, brukar vara tävling mellan de äldre killarna om vem som äter upp först, så helt plötsligt ser man några killar komma ut i full fart mot disken. 

En del skillnad ifrån Sverige, speciellt inom hygienbiten. Men det är ett system som funkar och barnen får mat i magen, vilket är det viktigaste! 

Allmänt | |
Upp